Kako nijedan trud nije uzaludan maslinik je upornim radom od ideje postao stvarnost. Njegove masline u suživotu sa suncem, crvenom zemljom i blizinom mora te njegovane timskim radom danas daju vrhunske plodove i rezultate.

Maslinik

Uljara Zlokić svoje ulje dobiva preradom maslina iz najvećeg maslinika na hrvatskim otocima.

Maslinik površine 12.5505 ha zemljišta smješten u Veloj Luci na otoku Korčuli, a dobiven je koncesijom 2012.g. od Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Maslinik je zajednički projekt Jadrana Zlokića te dvojice prijatelja i poslovnih partnera. Nastao je iz entuzijazma i želje za što boljim pozicioniranjem na tržištu. Ambiciozan je to projekt čijoj je realizaciji prethodila sama priprema terena. U prvoj fazi radova pristupilo se pronalasku vode, krčenju krša, obrađivanju zemljišta, dok je u drugoj fazi posađeno 3.500 stabala maslina, autohtone dalmatinske sorte lastovke te manjim dijelom drobnice i orgule.

Berba

Berba u masliniku na predjelu Požar započinje krajem listopada i traje mjesec dana. Predvode je obitelji Zlokić, Šeparović i Žuvela s rodbinom i prijateljima. Plodovi dobiveni u organiziranoj ručnoj berbi svake godine se prerađuju u ekstra djevičansko VELOUJE, iznimne kvalitete.

Berba maslina dio je kulture življenja otoka Korčule. Zahvaljujući studentskom programu razmjene u njoj su se okušali i učenici strukovne škole iz Slovenije. Boravak u harmoničnom otočkom masliniku iz čijih zelenih redova pogled seže na more i susjedni Hvar za mnoge je ostao nezaboravan doživljaj.

Ekološka sadnja maslina i proizvodnja maslinovog ulja još su jedan dokaz kako su sunčane velolučke padine nadaleko poznate po urednim maslinicima, a Vela Luka po kvalitetnom maslinovom ulju.

IZ MEDIJA

SPLITSKI RESTORANI U IŠČEKIVANJU: Čeka se kraj berbe u najvećem masliniku na hrvatskim otocima.

Upoznajte najveći otočki maslinik čije ulje koriste i poznati chefovi.

Svatko tko dobro poznaje dalmatinske otoke zna da su im kilometri zemlje opasani kamenim međama. Međe, zbog složenih imovinskih odnosa, otočkim poljoprivrednicima često onemogućuju okrupnjivanje zemlje i stvaranje plantaža. Ipak to nije spriječilo veloluškog maslinara Jadrana Zlokića da prije 12 godina zajedno sa dvoje poslovnih partnera započne raditi na stvaranju najvećeg maslinika na hrvatskim otocima.

Pročitaj cijeli članak →

Priča o Velom uju budi nadu u život na otocima: Ove godine ubrali smo 20 tona. Korona nam je nametnula jedan novi sistem prodaje.

Ove sezone maslinov je plod u punoj rodnosti. Uz hranjenje i navodnjavanje tijekom ljeta imali smo 20 tona ubranih maslina. Sada se možemo samo nadati da će svake godine urod rasti i biti što veći i zahtjevniji. Čim ih uberu, svježi i zdravi plodovi odmah se odnose na preradu u proizvodni pogon uljare Zlokić. Tamo se kombinacijom hladnog prešanja i suvremene tehnologije iz masline oslobađa njezin prirodni sok pun vitamina i esencijalnih kiselina, te se pakira u ponos uljare, brend Velouje.

Pročitaj cijeli članak →

ZLOKIĆ d.o.o.

20270 Vela Luka, otok Korčula
tel/fax:+ 385 20 813 111

M.B. 1090968 | OIB.79983235823
IBAN (OTP Banka): HR5724070001100042368

+ 385 91 582 51 06 - prodaja Split
+ 385 98 929 50 73 - prodaja Vela Luka