Suživot masline, sunca, crvene zemlje, blizina mora i timski rad
daju vrhunske plodove i rezultate

Uljara Zlokić prostire se na 650 m2 zatvorenog prostora, a njezin proizvodni pogon temelji se na tradicionalnoj tehnologiji s kamenim mlinom i hidrauličnim prešama te suvremenom sustavu s kontinuiranom preradom centrifugalnim strojevima.

Maslinik

Uljara Zlokić svoje ulje dobiva preradom maslina iz najvećeg maslinika na hrvatskim otocima.

Vodeći se entuzijazmom, trudom i blagodatima zemlje, firma Zlokić 2012. godine obradila je i posadila maslinik na površni od 12,555 ha zemljišta u prijedjelu Požar, Vela Luka, na otoku Korčuli.

U masliniku je posađeno 3.500 stabala masline autohtone sorte lastovke, te manjim dijelom drobnice i orgule. U njega su uložene tisuće sati neumornog rada, a da se trud isplati potvrđuje svake godine urodom vrhunskog maslinovog ploda.

Uljara Zlokić

Proizvodni pogon temelji se na tradicionalnoj tehnologiji s kamenim mlinom i hidrauličnim prešama te suvremenom sustavu.

Uljara Zlokić osnovana je 1995. godine u Veloj Luci, na otoku Korčuli. U trenutku otvaranja bila je prva privatna uljara u Hrvatskoj.

Čim se uberu, svježi i zdravi plodovi odmah se odnose na preradu u proizvodni pogon uljare. Proizvodnja u uljari Zlokić odvija se na 650 m2 zatvorenog prostora, jedinstvenog po tome što uz tradicionalnu tehnologiju nudi i suvremeni sustav prerade.

ULJARA

Velouje

Stvoreno s entuzijazmom, trudom i blagodatima zemlje Velouje znači najbolje od prirode!

Ekstra djevičansko maslinovo ulje pretočeno u brend Velouje dobija se od autohtone dalmatinske sorte lastovka. Odlikuju ga zeleno žuta boja, intenzivan miris, te ujednačena srednje do intenzivna pikantnost.

Nastalo vodeći se stoljetnom velolučkom tradicijom, ali i poštujući nove tehnologije, Velouje u sebi sadrži najbolje iz prirode.

VELOUJE

Etnografska zbirka

Etnografska zbirka uljarstva i maslinarstva smještena je u prizemlju Uljare Zlokić.

Ovaj prostor odličje je veloluškog kraja koji svjedoči o kontinuitetu ljudskog prisustva i djelovanja u maslinarstvu od prapovijesti do danas. Na izloženim starim torkulima, presama i mlinovima radili su preci mnogih Velolučana.

ETNOGRAFSKA ZBIRKA

Degustacija i kupnja maslinovog ulja

Posjetite nas i doživite prostor koji svjedoči o kontinuitetu ljudskog prisustva i djelovanja u maslinarstvu od prapovijesti do danas!

U autentičnom otočkom ambijentu možete degustirati i kupiti dvije vrste maslinovog ulja: djevičansko i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Obje vrste skladan su spoj autohtonih dalmatinskih sorti maslina lastovke, oblice i orgule.

DEGUSTACIJA I KUPNJA

ZLOKIĆ d.o.o.

20270 Vela Luka, otok Korčula
tel/fax:+ 385 20 813 111

M.B. 1090968 | OIB.79983235823
IBAN (OTP Banka): HR5724070001100042368

+ 385 91 582 51 06 - prodaja Split
+ 385 98 929 50 73 - prodaja Vela Luka