Čim se uberu, svježi i zdravi plodovi odmah se odnose na preradu u proizvodni pogon uljare. Proizvodnja u uljari Zlokić odvija se na 650 m2 zatvorenog prostora, jedinstvenog po tome što uz tradicionalnu tehnologiju nudi i suvremeni sustav prerade.

Uljara

Proizvodni pogon temelji se na tradicionalnoj tehnologiji s kamenim mlinom i hidrauličnim prešama te suvremenom sustavu.

Iza Uljare Zlokić i Etnografske zbirke uljarstva i maslinarstva kao idejni pokretač stoji nagrađivani Velolučki maslinar Jadran Zlokić. Obiteljski je to posao neraskidivo vezan za otok, a u svemu mu pomažu kćer i sin. Usmjereni na postizanje i održavanje kvalitete proizvoda ova obitelj na prvo mjesto stavlja timski rad usuglašen s dugom obiteljskom tradicijom.

Uljara Zlokić prostire se na 650 m2 zatvorenog prostora, a njezin proizvodni pogon temelji se na tradicionalnoj tehnologiji s kamenim mlinom i hidrauličnim prešama te suvremenom sustavu s kontinuiranom preradom centrifugalnim strojevima marke Pieralisi. Uz zatvoreni prostor uljara raspolaže i s 5000 m2 vanjskog zemljišta u sklopu kojeg se može pogledati etnografska zbirka te kušati ulje.

Maslinarstvo je simbol velolučke tradicije i kulture stoga obitelj Zlokić ljubav i poštovanje prema maslini prenosi iz generaciju u generaciju, a moderna uljara i etnografska zbirka maslinarstva i uljarstva svjedoče o neizbježnom spoju suvremenog i tradicionalnog, mladog i starog.

Proizvodnja maslinovog ulja

Organizaciju proizvodnje u uljari "Zlokić" d.o.o. moguće je definirati kao niz operacija. Počevši od organizacije poslovanja, planiranja proizvodnje, primanja i realizacije narudžbi, ulaska materijala za proizvodnju, prerade u različitim fazama proizvodnog procesa pa sve do izlaza gotovog proizvoda iz pogona.

Proizvodnja se odvija na 650 m2 zatvorenog prostora, i temelji se na:

1. tradicionalnoj tehnologiji s kamenim mlinom i hidrauličnim prešama

2. suvremenom sustavu - kontinuiranom preradom s centrifugalnim strojevima.

Dobiveno ulje prirodni je sok masline, oslobođen vegetativne vode i komine. Sadržava u sebi sve esencijalne kiseline i vitamine, a tipičnog je mirisa i okusa zdravog ploda.

Pakira se u ponos i brend uljare VELOUJE.

IZ MEDIJA

Nagrađivani uljar iz Vele Luke Jadran Zlokić:
Mladi na otocima imaju perspektivu ali država bi trebala pomoći.

Vela Luka na Korčuli, do nedavno najmaslinarskije mjesto u Hrvatskoj, u proteklih nekoliko godina bilježi stalan pad uroda maslina. Posebno poražavajuća bila je ova godina kada je zbog napada moljca i maslinine muhe većina ploda uništena, a kako bi se spasilo što je ostalo branje maslina započelo je još u rujnu. Da bi se ovakva godina ubuduće izbjegla, trebat će više pažnje posvetiti prskanju masline, ali i gnojenju, vjeruje Jadran Zlokić, višestruko nagrađivani Velolučki uljar s dugogodišnjim iskustvom, čovjek koji je 1995. pokrenuo prvu privatnu uljaru u Hrvatskoj, jedinstvenu po tome što uz tradicionalnu tehnologiju nudi i suvremeni sustav prerade.

Pročitaj cijeli članak →

ZLOKIĆ d.o.o.

20270 Vela Luka, otok Korčula
tel/fax:+ 385 20 813 111

M.B. 1090968 | OIB.79983235823
IBAN (OTP Banka): HR5724070001100042368

+ 385 91 582 51 06 - prodaja Split
+ 385 98 929 50 73 - prodaja Vela Luka